تاریخچه ترکی استانبولی چیست؟
زبان ترکی یا درست تر زبان ترکی ترکیه ، زبانی از خانواده زبان های اورال – آلتای و منسوب به گروه زبان های اوغوز است. این زبان در جغرافیای وسیعی از جمله ترکیه عراق، جزایر بالکان، آسیای میانه، جمهوری آذربایجان، قبرس، ترکنمستان، اروپای میانه، بخشی از روسیه و بخش هایی از بلغارستان و قرقیزستان نیز صحبت می شود. همچنین زبان ترکی زبان رسمی کشورهای ترکیه، بوسنی هرزگوین، قبرس شمالی و زبان مناطقی از رومانیا، مقدونیه، کوسووا عراق است و برخی از مناطق بلغارستان است.
ترکی استانبولی دارای چه لهجه هایی می باشد؟
زبان های ترکی به لهجه های گوناگونی تقسیم می شود :
• لهجه ی اوغوز جنوب غربی ( آناطولی، آذری، آسیا و ترکمن های عراق)
• لهجه ی کیپچاک شمال غربی ( تاتار، قزاق، خزر و گاگاووز)
• لهجه ی چاغ تای جنوب شرقی ( ازبک، قرقیز، قزاق)
• لهجه ی ترکی آسیای میانه (آلتای، تووا، اویگورنژاد زرد، ترکستان شرق)
• لهجه ترکی شمال شرقی (یاکوت)
• لهجه ی ترکی چوواش
ساختار زبان ترکی استانبولی چگونه می باشد؟
زبان های دیگر خانواده ی زبان های اورال- آلتای زبان های سالمی نیستند، اما زبان ترک در میان این زبان ها با داشتن ۸ حرف مصوت (صدادار) و ساختار جمله ای دارای فعل، فاعل، مفعول یک زبان غنی می باشد.
زبان ترکی از لحاظ ساختار جزو زبان های پسوندی می باشد و از این لحاظ با زبان فارسی که جزء زبان های ساختار پیچیده می باشد بسیار متفاوت است. اما به دلیل همسایه بودن این کشور و همچنین استفاده ی این زبان توسط ترک های منطقه ی آذربایجان و ترک های دیگر مناطق ایران و وامدار بودن این زبان از زبان فارسی یادگیری این زبان برای فارسی زبانان بسیار شیرین و جذاب است. در حال حاضر گویش ترکی استانبولی به عنوان گویش معیار کل زبان ترکی در نظر گرفته می شود.
کلمـات دخیـل در زبـان ترکــی امروز چیست؟
زبان ترکی به دلیل مهاجرت ترک زبانان و همچنین هم جوار بودن اقوام ترکی با کشورهای دیگر از زبان های دیگر بسیاری کلمه وام گرفته است. زبان ترکی بیش ترین کلمات خود را از زبان صربی سپس بلغاری، یونانی و در درجه چهارم از زبان فارسی گرفته است. (حدود ۲۹۶۹ کلمه) و پس از آن به ترتیب از زبان های آلمانی، رومی، روسی، عربی، مجاری و انگلیسی …
تفاوت های زبان تـرکی استانبولـی با ترکـی آذری الفبای زبان ترکی نیست :
A a B b C c Ç ç D d E e F f G g Ğ ğ H h I ı İ i J j
K k L l M m N n O o Ö ö P p R r S s Ş ş T t U u
Ü ü V v Y y Z z
تفاوت ترکی آذری وترکی استانبولی چیست؟
زبان ترکی آذری (که در کشور خودمان صحبت می شود) به اندازه ی زبان ترکی استانبولی نرم و خوش آهنگ نیست. یکی از دلایل این ادعا، نبود حروفی مانند خ، ق، غ در زبان ترکی استانبولی است، که در کلمات مشترک بین زبان آذری و استانبولی این حروف به حروف معادل آن که هم لطیف تر و هم خوش آهنگ تر است تبدیل شده است. مثلاً حرف “ق” در بسیاری موارد به “ک” و حرف “خ” به “هـ” تبدیل شده است.
دارای ۲۹ حرف، ۸ حرف صدادار و ۲۱ حرف بی صدا می باشد
دلایـل یادگــیری زبـان ترکــی چه می باشد؟
به دلیل پسوندی بودن ساختار این زبان به سرعت قابل یادگیری است. زبان های پسوندی به دلیل این که فقط پس از کلمه وند می گیرند یادگیری آن ها از زبان های ساختار پیچیده مانند فارسی آسان تر است.
این زبان به دلیل داشتن تعداد زیادی کلمه ی فارسی ( حدود ۲۹۶۹ کلمه) و داشتن ریشه ی مشترک ادبی با زبان فارسی برای فارسی زبانان بسیار جذاب است.
با توجه به گستره ی جغرافیایی وسیع زبان ترکی یادگرفتن این زبان به شما در کشور های زیادی کمک می کند.
ترکیه و هم چنین قبرس دارای دانشگاه های بسیار معتبر چند زبانه ای در مقاطع لیسانس، فوق لیسانس و دکترا می باشد. به علت کیفیت خوب دانشگاه و کمتر بودن هزینه ی آن نسبت به دانشگاه های کشور های اروپایی دانشجویان زیادی در این کشور تحصیل می کنند.
ارتباط تجاری روز افزون بین این دو کشور ایران وترکیه موجب گسترش فعالیت های وارداتی و صادراتی شده و بسیاری از شرکت های ترکیه در ایران شعبه دارند که دانستن زبان ترکی می تواند امتیازی برای استخدام شدن در این شرکت ها باشد.
جذب توریست بسیار بالای ترکیه در سال های اخیر موجب اشتغالزایی حتی برای ایرانیان در این کشور شده (مثل اعزام تور لیدرها به ترکیه). یادگیری این زبان می تواند راهی برای اشتغال نیز باشد
پس از یادگیری زبان ترکی استانبولی به مرور زمان می توانید با زبان آذری نیز آشنا شوید و ترکی آذری را نیز از طریق شنیداری از آذری زبان ها بیاموزید
یادگیری زبان ترکـی اسـتانبـولی برای چه کسانی راحت تر و آسانتر است؟
یادگیری زبان ترکی شاید در مرحله ی اول برای آذری زبانان آسانتر باشد چون آن ها از طریق شنیداری یا شهودی مطالبی را می دانند یا گویششان با زبان آشنا تر است ولی این زبان در مرحله ی اول برای فارس ها کمی سخت به نظر می آید اما به مرور زمان آذری زبان ها کمی در انتخاب کلمات و گرامر دچار دوگانگی می شوند چون گرامر این دو زبان (ترکی آذری و استانبولی) شبیه است اما در بسیاری موارد اختلاف دارد و پس از مدتی فارس زبان ها با سهولت بیش تری در این زبان پیشرفت می کنند و آذری زبان ها مجبورند در ذهن خود آذری را از ترکی استانبولی جدا کنند (هم از لحاظ گرامر و کلمات انتخابی و هم از لحاظ گویشی) ولی فارس زبان ها که پیش زمینه ی ترکی آذری را ندارند زبان ترکی استانبولی را به صورت مستقل می آموزند.
.
تحصیــل در کشور ترکیــه چگونه است؟
کیفیت آموزش: سیستم آموزش عالی ترکیه در چند دهه گذشته به طور قابل توجهی هم از نظر کیفی و کمی پیشرفت کرده است. دانشگاه های ترکیه در حال حاضر یک فرصت عالی را به دانشجویان بین المللی ارائه می کنند
کیفیت این سیستم هم چنین در لیست رتبه بندی بین المللی منعکس شده است. بنابر آموزش عالی ۷دانشگاه ترکیه در لیست ۱۰۰ دانشگاه برتر،۳ عدد از آن ها در لیست ۱۰ دانشگاه برتر ، علاوه بر آن ۹دانشگاه ترکی در میان ۸۰۰ دانشگاه برتر رتبه بندی در انگلستان و ۱۹ دانشگاه ترکیه در میان ۱۰۰۰ دانشگاه برتر جهان رتبه بندی شده است.
هــزینه ی تحصیل در ترکیـــه به چه صورت است؟
هزینه ی تحصیل در ترکیه و زندگی یکی دیگر از مواردی است که شما برای تحصیل در خارج کشور در نظر خواهید گرفت. هزینه ای که ترکیه برای تحصیل در مقابل دیگر مقاصد تحصیلی برای دانشجویان بین المللی ارائه می دهد بسیار پایین تر است
آزمون هایی که درزبان ترکی استانبولی برگزار می شوند کدامند؟
آزمــون Yös :
آزمون مخصوص دانشجویان خارجی است. بخشی از آن از طریق سایت دانشگاه به صورت اینترنتی انجام می شود و بخش از آن در دانشگاه به صورت امتحان کتبی برگزار می گردد.
این امتحان دو بخش دارد. بخش اول تست های توانایی و مهارت است که تعداد آن ۸۰ عدد و شامل سوالات ریاضی و هندسی است. بخش دوم آن سوالات مربوط به زبان ترکی است تعداد آن ۵۰ عدد و زمان آن ۶۰ دقیقه است.
آزمــون Ales :
این آزمون مخصوص دانشجویانی است که می خواهند در ترکیه به تحصیل در مقطع دکترا یا فوق لیسانس بپردازند. حد نصاب نمره ی این امتحان ۵۵ است. این آزمون دو بار در سال، بهار و پاییز برگزار ی شود. مدت زمان امتحان ۱۸۰ دقیقه است. مواد امتحان بسته به رشته ی انتخابی متفاوت است.
آزمون TYS :
این آزمون به معنی ارزیابی توانایی زبان ترکی دانشجویان غیر ترک زبان میباشد و هم اکنون جایگزین آزمون Tömer در ترکیه میباشد. سوالات این آزمون از سوالات Tömer آسانتر میباشد و هزینه ورودی آن نیزکمتر (۲۰۰ لیر) است. همچنین در بسیاری از دانشگاههای ترکیه آزمون Tömer را قبول نمیکنند. این آزمون نیز فقط در مرکز فرهنگی Yunus Emre در تهران برگزار میشود. این آزمون متشکل از چهار بخش است:
- مهارت خواندن okuma) : 40سوال و ۶۰ دقیقه زمان)
• مهارت نوشتن (yazma) : در این بخش داوطلبان به ۲ سوال پاسخ میدهند، سوال اول ۲۰ دقیقه و سوال دوم ۴۰ دقیقه زمان دارد.
• مهارت گوش دادن :(dinleme 30)سوال و ۴۵ دقیقه زمان
• مهارت صحبت کردن: (konuşma) این بخش که در ۲ شکل به صورت مصاحبه ای صورت میگیرد، بخش اول صحبت آزاد و جواب دادن به یک سوال در ۵ دقیقه و بخش دوم که به صورت مکالمه ۲ طرفه و جواب دادن ۷ سوال در ۱۰ دقیقه است.
زمان کل آزمون ۱۸۰ دقیقه
هر بخش ۲۵ نمره دارد و در کل نمره آزمون از ۱۰۰ محاسبه میشود.
پایین تر از ۵۵ مردود است
از ۵۵ تا ۷۰ نمره B2
از ۷۱ تا۸۸ نمره C1
از ۸۹ تا ۱۰۰ نمره C2
چه کتاب هایی در آموزشگاه دانش ارم تدریس می شود؟
سری کتاب های Yedi Iklim تدریس می شود
مجموعا چند کتاب می باشد؟
در مجموع ۳ سری کتاب : Yedi Iklim 1 , 2 , 3
با گذراندن چند ترم می توان صحبت کرد ؟
با گذراندن تقریبا ۷ترم دانشجویان توانایی صحبت کردن به صورت کامل را خواهند داشت.
هر ترم چند یونیت تدریس می شود ؟
هر ترم یک یونیت تدریس می شود .
هر کتاب شامل چند ترم است ؟
هر کتاب شامل ۱۰ ترم می باشد.
برای گرفتن مدرک Tomer چند کتاب را زبان آموزان باید بگذرانند ؟
برای گرفتن مدرک Tomer میبایست ۳ سری کتاب را آموزش ببینند.
آزمون Tomer چگونه برگزار می شود ؟
با هماهنگی دانشگاه Idin ترکیه انجام می شود.
برای تدریس در آموزشگاه دانش ارم (شکوه اندیشه) چه مدرکی لازم است ؟
جهت تدریس در آموزشگاه، در درجه اول Native بودن مهم است و یا چندین سال در ترکیه زندگی و تحصیل کرده باشد و همچنین داشتن مدرک TTC الزامی است .
آیا دوره TTC در این آموزشگاه برگزار می شود ؟
بله دوره های TTC هم به صورت عمومی و هم به صورت خصوصی تدریس می شود .
دوره های خصوصی وعمومی TTC چند جلسه می باشد ؟
این دوره ها ۱۰ جلسه می باشد.
آیا پس از گذراندن دوره هایTTC می توان در آموزشگاه تدریس کرد ؟
بله در صورت قبولی در آزمون و مصاحبه می توانند با موسسه همکاری داشته باشند .
آخرین نظرات